Blog Green Healthy Dealz

Wakker Dier vindt dat de plofkip moet verdwijnen! Op woensdag 14 juni heeft Wakker Dier direct naast de McDonald’s campagne gevoerd. Uiteraard was ik hier ook bij. Die gratis vleesvervangers laat ik natuurlijk niet aan mijn neus voorbij gaan.

Sinds 2012 voert Wakker Dier campagne tegen de plofkip. Het is al jarenlang de missie van Wakker Dier om de stem van de vergeten dieren in de vee- industrie te zijn. Ook dit keer zegt Wakker Dier tegen de McDonald’s dat ze de verkoop van de plofkip moeten stoppen,.

Wakker Dier deelde aan iedereen gratis de ‘Happy Chicken Deal’ uit. De deal bestond uit een doosje met daarin Kipnuggets van De Vegetarische Slager en lekkere patatjes. Het ‘cadeautje’ in de Happy Chicken Deal was een stickervel met daarop grappige stickers van de Wakker Dier kippetjes.

Stop de plofkip!

Sommige kinderen kwamen in eerste instantie naar de McDonald’s, maar stonden ook open om de ‘nep’ Kipnuggets te proberen. Ik heb met eigen ogen gezien en oren gehoord dat ze echt oprecht smulden van de vleesvervangers. De kinderen vonden het echt wel lekker 😉 We hebben ook even gesproken over de plofkip en uitgelegd waarom Wakker Dier campagne voerde. Dit begrepen de kinderen wel! Er waren nog 2 jongens die na het halen van een ijsje terugkwamen voor een tweede portie kipnuggets!

Lisa van Lisagoesvegan was ook aanwezig. De kinderen wilde allemaal met haar op de foto en gingen haar direct volgen op Instagram! Hopelijk gaan deze kinderen aan hun familie en klasgenoten vertellen wat ze op woensdag 14 juni hebben gegeten! Ik weet in ieder geval zeker dat ze er een leuke herinnering aan over hebben gehouden.

Eet geen plofkip bij McDonald’s!

Ik heb daar in ieder geval genoten van de onwijs gezellige sfeer en de campagne die de ijzersterke leden van Wakker Dier in Nieuwegein hebben gevoerd!

bron: http://degroenezus.nl/2017/06/15/100-plofkip-vrij/

Zie ook: